Zdravá strava, samozrejme funguje u každého človeka bez výnimky. Jediný problém je v tom, že sa človek v zdravej strave nesprávne orientuje alebo používa také techniky, ktoré potraviny znehodnocujú a bránia vstrebávaniu živín, alebo má takú nedostatočnú vlhkosť v bunke, že živiny sa buď nevstrebávajú, alebo odchádzajú nevyužité stolicou a močom von. Človek sa odklonil od prírody, ku ktorej by sme sa mali vrátiť. Tým, sa myslí návrat k prírodným potravinám.
My sme naučení, že mliečne výrobky sú dobré a zdravé. Ale. to nie je celkom pravda. Prebytok mliečneho vápnika spôsobuje infarkt, pretože telo ho nevie využiť. Telo vie využiť len vápnik rastlinného pôvodu. Ľudia sa potom snažia prejsť na „niečo zdravšie“ a tak začnú kupovať sójové výrobky. Tie však tiež nie sú zdravé, pretože sú pre človeka nestráviteľné. Výnimkou sú fermentované výrobky, ako sú tempeh, natto, sójová omáčka a miso pasta. Tieto produkty môžeme priebežne používať. Nie však, denno-denne. Všetky tieto potraviny sú koncentrované a mali by sa využívať len občas, na spestrenie jedálnička.