Príprava na novembrový zápas, na ktorý sa všetci tešíme bude v úplne inom systéme. Strava, ktorá korešponduje s ročnými obdobiami je silná, plná živín a energie. Každé jednotlivé jedlo zabezpečuje požadované množstvo bielkovín, sacharidov, tukov, vitamínov, stopových prvkov a minimálne tráviace zaťaženie, Maximálna energia pre výkon, regeneráciu a neskutočná chuť. Žiadne obmedzenie ohľadne množstva, ktoré môžete konzumovať. Posledné jedlo minimálne 2 hodiny pred spaním.
Čím viac druhov jedál v priebehu dňa, tým sa musia tvoriť rôzne tráviace šťavy a vzrastá spotreba energie na trávenie. Preto sa budeme snažiť o maximálnu jednoduchosť. Pestrosť musí byť v živinách a nie v pestrosti jedál v priebehu dňa. To čo si uvaríte sami si z pohľadu množstva živín nikde inde nekúpite. Chuť berte ako bonus. Chuťové poháriky máte len na jazyku a verte, že miliardy buniek, ktoré tvoria váš organizmus vôbec nezaujíma chuť, ale pestrosť živín. Chemické chute väčšine ľudí tak zničili chuťové poháriky, že nuansy prirodzených potravín už nedokážu zachytiť. Dobrá správa je, že sila organizmu je tak obrovská, že po 3 týždňoch na prirodzenej strave, ktorej recepty a tipy si tu budeme popisovať, dokáže vrátiť organizmus do stavu, keď to môžete začať cítiť aj na jazyku. A každým jedným prirodzeným jedlom, ktoré skonzumujete sa môžete cítiť lepšie fyzicky, ale aj psychicky. Ale o tom v inom článku na zdraviex.sk
pondelok, utorok (30. týždeň)
Main course ingrediencie: 1 bal. žltého hrachu 500 g. Krajina pôvodu: Slovensko 1 pór Krajina pôvodu: Slovensko 1/3 červenej kapusty Krajina pôvodu: Slovensko soľ, čierne korenie Do zovretej vody nasypeme žltý hrach, tvoriacu sa penu postupne zbierame. Po polhodine varu vložíme do vody nakrájaný pór a na drobno nakrájanú červenú kapustu, 1 cviklu nakrájanú na drobno s trochou soli. Varíme podľa množstva asi 1 hodinu, keď hrášok už nedrží svoj tvar. 5 minút pred koncom varu pridáme čierne alebo zelené korenie podľa potreby a chuti, čerstvú zelerovú vňať a dosolíme. Polievka ingrediencie: ½ pór Krajina pôvodu: Slovensko ½ zeleru Krajina pôvodu: Slovensko hrsť petržlenovej vňate čerstvej Krajina pôvodu: Slovensko hrsť kukuričnej cestoviny Krajina pôvodu: Slovensko soľ, kurkuma 2 litre vody necháme priviesť do bodu varu a postupne do nej vložíme ½ póru a ½ nakrájaného zeleru. Varíme ½ hodinu s trochou soli. 8 minút pred koncom varu vložíme do hrnca za hrsť kukuričných cestovín. Pred koncom dosolíme podľa potreby a pridáme kurkumu. Na záver pridáme na drobno nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať. |