Cez jedlo sa dostaneme k jednoduchšiemu chápaniu sveta. Potraviny si môžeme rozdeliť na pevné a tekuté. Pevné obsahujú živiny a tekuté informácie. Vodu môžeme považovať za tekutú potravinu. Keď to dáme dohromady, organizmus vie čo s tým urobiť. Keď chýba voda, chýbajú informácie, telo nevie čo s tým urobiť. Je to pre neho len hmota a nevie čo trávi. My sme sa naučili žiť vo svete predstáv a ilúzií. Vyrábame si potraviny, ktoré sú iluzórne a potom žijeme aj iluzórne životy. Pozrieme sa na stavbu a štruktúru jednotlivých potravín a ich vlastnosti, ktoré nám môžu priniesť.
STAVBA A ŠTRUKTÚRA
Stavba a štruktúra jednotlivých potravín nie je náhodná. Má to nejaký zmysel. Určuje vnútorný prínos pre človeka. Sú to vlastnosti potravín, ktoré získavame ich konzumáciou a majú vplyv na naše orgány. To čo je viditeľné určuje vonkajší prínos. Je daný obsahom živín konkrétnej potraviny. Na fyzickej úrovni môžeme vidieť zmenu. Sme zdravší, vyzeráme lepšie. Každá potravina má chuť, cez ktorú sa vtisnú do našej osobnosti určité vlastnosti. Chuť vlastne vyjadruje jej dominantnú vlastnosť. Vďaka chutiam ľudia poznávali vlastnosti potravín a potom to zakomponovali aj do medziľudských vzťahov. Môžete si urobiť vlastnú diagnostiku a pozrieť sa sami na seba cez vlastnosti jednotlivých potravín. Či niektoré druhy odmietate, alebo naopak vyhľadávate a tiež podporiť tie vlastnosti v sebe, ktoré cítite, že by potrebovali zosilnieť. Prirodzené potraviny vám túto možnosť ponúkajú.