Umenie varenia
Dnes už nikto nevarí pre život vedome. Potraviny a ich úpravy dnes,
len uspokojujú naše zmysly. Sú pokrmy krásne a chutné. Ale stačí to? Určite nie. Dnes ostalo len torzo skutočného umenia variť. Môžeme to ale zmeniť. Je na každom z nás ako budeme variť, či vedome pre život, alebo len na oko a na chuť. Môžeme sa naučiť používať
najväčšiu materiálnu silu, ktorú máme k dispozícii. Silu umenia varenia. Máme možnosť povýšiť človeka primitívneho, konzumného, na človeka múdreho a slobodného. My musíme v prvom rade žiť. K tomu ale potrebujeme, aby náš organizmus správne fungoval a k tomu potrebujeme
vedieť variť nie pre chuť, ale pre život. Spojíme si aj rôzne techniky varenia so zdravotným stavom a ich odrazom na psychike. Dozvieme sa, čo určite nesmie chýbať na vašom tanieri, ako využívať potraviny na bežný chod organizmu a ako tie isté potraviny môžeme využiť na liečenie, regeneráciu organizmu, či prečistenie krvi.
Niekto skĺzne do vzorca, kde jedlom nahrádza prázdno vo svojom živote. A potom si povie, že keď sa mu v živote nedarí, tak sa aspoň dobre naje. Ale my musíme žiť. Ak sa viac rokov snažíme o zmenu jedálnička, tak by sme potom už nemali myslieť na to, čo budeme jesť, či je to dostatočne pestré a podobne. Toto by malo byť v rebríčku nášho záujmu v živote až na 3. či 4. mieste, lebo po nás sa chce predovšetkým, aby sme žili. Ak myslíme aj po rokoch v prvom rade na jedlo, tak sme mimo života. Skončili sme v slepej uličke.