zdraviex_logozdraviex_logoicon-3icon-3
  • Domov
  • Zdravie
  • Zamyslenia
  • Psychika
  • Fyzioterapia
  • Bezplatné
  • O nás
  • Prihlásenie
  • PREDPLATNÉ
Ako prežiť leto
22. júla 2019
Obezita
10. októbra 2019

STRAVA ŠAMPIÓNOV

 

Príprava na novembrový zápas, na ktorý sa všetci tešíme bude v úplne inom systéme. Strava, ktorá korešponduje s ročnými obdobiami je silná, plná živín a energie. Každé jednotlivé jedlo zabezpečuje požadované množstvo bielkovín, sacharidov, tukov, vitamínov, stopových prvkov a minimálne tráviace zaťaženie, Maximálna energia pre výkon, regeneráciu a neskutočná chuť. Žiadne obmedzenie ohľadne množstva, ktoré môžete konzumovať. Posledné jedlo minimálne 2 hodiny pred spaním.

Čím viac druhov jedál v priebehu dňa, tým sa musia tvoriť rôzne tráviace šťavy a vzrastá spotreba energie na trávenie. Preto sa budeme snažiť o maximálnu jednoduchosť. Pestrosť musí byť v živinách a nie v pestrosti jedál v priebehu dňa. To čo si uvaríte sami si z pohľadu množstva živín nikde inde nekúpite. Chuť berte ako bonus. Chuťové poháriky máte len na jazyku a verte, že miliardy buniek, ktoré tvoria váš organizmus vôbec nezaujíma chuť, ale pestrosť živín. Chemické chute väčšine ľudí tak zničili chuťové poháriky, že nuansy prirodzených potravín už nedokážu zachytiť. Dobrá správa je, že sila organizmu je tak obrovská, že po 3 týždňoch na prirodzenej strave, ktorej recepty a tipy si tu budeme popisovať, dokáže vrátiť organizmus do stavu, keď to môžete začať cítiť aj na jazyku. A každým jedným prirodzeným jedlom, ktoré skonzumujete sa môžete cítiť lepšie fyzicky, ale aj psychicky. Ale o tom v inom článku na zdraviex.sk

 

pondelok, utorok (30. týždeň)

Main course

ingrediencie: 1 bal. žltého hrachu 500 g. Krajina pôvodu: Slovensko

1 pór                                 Krajina pôvodu: Slovensko

1/3 červenej kapusty         Krajina pôvodu: Slovensko

soľ, čierne korenie

Do zovretej vody nasypeme žltý hrach, tvoriacu sa penu postupne zbierame. Po polhodine varu vložíme do vody nakrájaný pór a na drobno nakrájanú červenú kapustu, 1 cviklu nakrájanú na drobno s trochou soli. Varíme podľa množstva asi 1 hodinu, keď hrášok už nedrží svoj tvar. 5 minút pred koncom varu pridáme čierne alebo zelené korenie podľa potreby a chuti, čerstvú zelerovú vňať a dosolíme.

 

Polievka

ingrediencie: ½ pór     Krajina pôvodu: Slovensko

                      ½ zeleru Krajina pôvodu: Slovensko

                      hrsť petržlenovej vňate čerstvej  Krajina pôvodu: Slovensko

                      hrsť kukuričnej cestoviny             Krajina pôvodu: Slovensko

                      soľ, kurkuma

2 litre vody necháme priviesť do bodu varu a postupne do nej vložíme ½ póru a ½ nakrájaného zeleru. Varíme ½ hodinu s trochou soli. 8 minút pred koncom varu vložíme do hrnca za hrsť  kukuričných cestovín. Pred koncom dosolíme podľa potreby a pridáme kurkumu. Na záver pridáme na drobno nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať.

 

Ďalšie dni prípravy Attilu Végha na novemborvý zápas sú VOĽNE PRÍSTUPNÉ všetkým REGISTROVANÝM UŽíVATEĽOM vrátane bezplatného členstva.

Kliknite SEM pre registráciu a zobrazenie zvyšku článku vrátane receptov!

Zdieľať

Podobné príspevky

21. októbra 2020

Všetko o jeseni


Zobraziť viac
1. októbra 2020

10 krokov ku zdraviu


Zobraziť viac
Imunitný systém
1. júna 2020

Imunitný systém – zdravý život bez strachu


Zobraziť viac
© 2019 ZdravieX.sk. Všetky práva vyhradené                                                                           Všeobecné obchodné podmienky
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Rozumiem